Måltider

Måltidet i barnehagen er en viktig læringsarena og en trivelig stund for både barn og voksne på Hompetitten. Barna har med egen matpakke til frokost og ettermiddag. Vi har varm mat tre dager i uken og.  Denne får vi levert fra Barnehagematen, et cateringfirma som har spesialisert seg på å levere mat til barnehager.  De leverer alternativ mat til allergikere, halal og vegetar og har valgt bort svin og nøtter fra menyene. Så langt det lar seg gjøre, serverer de samme mat til alle barna på tvers av intoleranser eller etnisk bakgrunn.  Menyen rullerer slik at barna får smaker de kjenner igjen.

Barn ønsker å gjøre selv.

De resterende 2 dager er det brødmat med varierende pålegg til lunsj. Vi legger vekt på et hyggelig og sosialt måltid der de voksne også spiller en sentral rolle ved å sitte sammen med barna og spise med dem. Det er ro og mulighet for å samtale rundt bordet, og barna  tar del ved å forsyne seg selv, smøre på pålegg osv..  Barna hjelper til med dekking og pynting av bord, og alle barna rydder etter seg.  Dette starter vi med allerede på småbarns-avdelingene og opplever at det er en fin stund på dagen som både voksne og barn setter pris på og gleder seg til. Begrepslæring og turtaking blir naturlig læring rundt bordet.

Eksempel på meny.