Tur

hompetitten er vi glade i å bruke naturen og nærområdet. Barnehagen har en plassering som gjør det enkelt for oss å bruke naturen og marka som ligger rett utenfor dørstokken vår, hvor vi har noen faste turplasser som er fine for barna å utforske.

Når vi er på tur legger vi til rette for lek, omsorg, læring og danning ute i naturen. Det å dra på tur, være nysgjerrig, utforske, oppleve og bruke naturens ressurser er noe vi har fokus på når vi er ute. Vi ønsker at barna skal ha det gøy sammen og lære å samarbeide med hverandre med naturen som arena. Naturen er et godt sted å være, og den gir mye gratis dersom vi omfavner det den har å by på av sanseinntrykk og muligheter.

Vi ønsker at naturen skal brukes som en viktig faktor for inkludering og felleskapsfølelse, og være med på å skape gode opplevelser for barna. Det å være en del av et turfølge og få bidra i alt en tur innebærer, kan være utslagsgivende for at barna skal kjenne på gruppetilhørighet. Med felles mål, deltakelse i aktivitet, gleden av å være i positivt samspill, bevege seg sammen med barn og voksne og få kjennskap til ulike naturfenomen sammen, gjør noe med oss mennesker.