Måltider

Barna har med matboks til frokost og ettermiddag. Til lunsj blir det servert middag 3 dager i uken fra cateringfirmaet Barnehagematen som serverer mat hjemmelaget fra bunnen av og de bruker utelukkende fullkornsprodukter og grove kornsorter. De veksler mellom fisk, kylling og kjøttretter, og leverer alternativ mat til allergikere, halal og vegetar og har valgt bort svin og nøtter fra menyene. Så langt det lar seg gjøre, serverer de samme mat til alle barna på tvers av intoleranser eller etnisk bakgrunn. Alle rettene er i tråd med folkehelsa sine anbefalinger. Menyen rullerer slik at barna får smaker de kjenner igjen.

De resterende 2 dager er det brødmat til lunsj, og vi får fullkornsbrød fra barnehagematen hver uke. Barnehagen kjøper inn diverse pålegg, og barna får melk/vann til frokost og brødmåltider.

Vi legger vekt på et hyggelig og sosialt måltid der de voksne også spiller en sentral rolle ved at de sitter sammen med barna og spiser. Det skal være ro og mulighet for å samtale rundt måltidet, og barna skal ta del ved å forsyne seg selv, smøre på pålegg osv.. Alle avdelinger har enten ukens eller dagens hjelper som hjelper til med dekking av bord og diverse, og alle barna rydder etter seg etter endt måltid. Dette starter vi med allerede på småbarns-avdelingene.

Menyeksempel